maanantai 16. syyskuuta 2013

Pikavisiitti ruotsiin lasten kanssa

Teimme viikonloppuna pienen vierailun naapurimaahan Ruotsiin. Ensin aamupäiväksi töihin/kouluun muutamaksi tunniksi ja puoliltapäivin olimme jo matkassa.

Matkat menee onneksi nykyään hyvin kun on evästä, pleikka ja ipadi mukana.
Keskimmäinen tosin keskittyy siihen pelaamiseen niin täydellisesti ettei edes herkut maistu... huoh...


Mun edellisestä Tukholman reissusta onkin jo useampi vuosi. Enkä muistanut ollenkaan miten kaunis kaupunki se on. Pitää ehdottomasti mennä sinne vähän useammin...


Kaupungilla ei ehditty kauheasti olla. Ehkäpä sitten ensikerralla kun lapset eivät ole mukana. Vanhaan kaupunkiin voisi mennä vaikka joulumarkkinoille joulukuussa ;)

Lasten kanssa kun oltiin liikkeellä niin tietysti piti mennä Junibackeniin.
Kehuja olin paikasta kuullut jo aiemmin ja koska se oli niin lähellä satamaa niin sinne sitten suuntasimme linkalla.


Ihana satumaailmahan se oli. Tykättiin kaikki tosi paljon.


Viiru ja Pesonen on kuulunut aina meidän suosikkeihin. Oli kiva päästä vierailemaan heidän kotona ;)Peppi Pitkätossun koti oli aivan ihastuttava! Samanlaisen kodin mäkin haluaisin!


Pepin keittiötä.
Vähän jäi harmittamaan kun Junibackenin kaupassa ei ollut myytävänä kuin muutama kirja  suomeksi. Ruotsiksi kirjoja oli vaikka ja kuinka. Jotenkin ajattelisi että suomalaisia käy siellä aika paljon ja kysyntää kirjoille olisi enemmänkin.

Samalla kävimme "tien toisella puolen" Skanssenissa. Suosittelen lämpimästi kaikille! Vaikkakin, meillä loppui aika ihan kesken. Melkeinpä olisi kannattanut olla Ruotsissa yötä ja varata koko päivä tälle kohteelle. Tämä kohde oli myös meille aikuisille elämys joten siksikin kiva, jokainen siis viihtyi!

Täällä majaili rottia.
Melkein kiljahdin kun kaapista tuli yksi ulos :D

Tässä ihmetellään mangusteja.


Anakonda uiskentelemassa..


ja voi että niitä lukuisia erilaisia apinoita! Ihan parasta oli kun yhteen häkkiin pääsi apinoiden sekaan ja lapsille oli oma sademetsä, jossa myös apinat olivat vapaana. Yksi melkein muuten kakkasi mun päälle...


Tässä torkkuu joku lisko, rotua en muista.

Skansen on tosi mäkinen ja siksi aika raskaskulkuinen. Onneksi siis oli rattaat mukana!
 ja paikoin maisemat olivat ihan huikeat
Maatilan eläimiä kulki osittain vapaana ja niitä oli kivasti sijoiteltu.. Ihan parasta oli kun niitä pääsi katsomaan niin läheltä. Esimerkisi kaneja pääsi tarkkailemaan luolaan ja kattoikkunasta pääsi kurkkaamaan häkin sisälle :)

että eipä tässä auta kun suunnitella uutta reissua niin päästään lasten kanssa tutustumaan Skansseniin  paremmin.  Tällä kertaa ehdittiin tehdä vain pintaraapaisu.

Mutta ihan mahtava reissu oli!
ja kotiinkin oli kiva palata ;)
onhan se matkustaminen aika raskastakin, varsinkin tämän uhmiksen kanssa.. nukkumisen kanssakin kävi vähän niin ja näin..

mutta, nyt nukkumaan!
Oikein kivaa viikkoa kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi :)