maanantai 24. maaliskuuta 2014

HAASTE ~Luetuimmat lastenkirjamme~

Nyt tuli sellainen haaste vastaan, että tätä en voinut ohittaa. Lisää pääset lukemaan blogien lastenkirjaviikkosta täältä
Mielenkiinnolla odottelen muidenkin postauksia.

Itse rakastan lasten kirjoja. Meillä on luettu kirjoja joka ikinen päivä juniorin syntymään saakka. Sen jälkeen lukuhetkiin on tullut enemmän tai vähemmän haastetta... Valitettavasti ei voi siis enää sanoa, että meillä luetaan ihan joka ikinen päivä. Onneksi nykyään kuitenkin jo lähes joka päivä :)

Nyt vain muutkin tarttumaan haasteeseen ;)


Innostuin heti haasteetsa listata meidän lastenkirjojen top 5, mutta äkkiä tehtävä osottautuikin yllättävän haasteelliseksi. Moni hyvä kirja jää nyt pois, mutta näistä kirjoista jokainen ansaitsee paikkansa kaikkien lasten kirjahyllystä.


1. Meillä ehdottomasti luetuin kirja on Rasavilli Piltti. Kirja sisältää kolme eri tarinaa rasavilli piltistä.
Alla kuva ensimmäisestä sivusta ja ensimmäisestä kappaleesta jota en ikinä unohda " Oli kerran äiti, lempeä ja kiltti....". Tätä on luettu niin paljon,että osaan sen jo ulkoa, mutta tähän ei vain voi kyllästyä!2. Toiseksi valitsin tämän hellyyttävän "pikku siili ja possu ressu"- kirjan. 
Söpö tarina ja suloiset kuvat. Tätä on myös luettu ja paljon.


3. Päälle päinkin jo huomaa, että tätä kirjaa on myös luettu paljon. Enpä olisi uskonut, että "kuka lohduttaisi Nyytiä?" pääsisi niin suureen suosioon lasten keskuudessa. Kuvat ovat aivan lumoavia, kuin tauluja.. ja tarina vie mukanaan.


4. "Tapahtui tiitiäisen maassa" sisältää ihania hetkiä mitä kummallisimmissa paikoissa, mitä ihmeellisimpien olentojen kanssa. En voi kuin suositella.


5. Tämä oli vaikein valinta. Tähän olisi ollut tyrkyllä moni muukin kirja (mm. samu ja salla, tatu ja patu ym.), mutta päädyin kuitenkin tähän, vaikka kirjaa ei ollakaan luettu nyt pitkään aikaan. Tytölle tätä piti lukea lähes joka ilta kun oli noin 3-5-vuotias. Silloin metsästinkin ahkerasti sarjan muita kirjoja, mutta ei onnistanut :/Nykyään tyttö (pian 10v) lukee paljon mm. Sinttu-sarjaa ja  vanhempi poika (pian 6v) lukee Mauri Kunnaksen kirjoja ja mm. avaruus-kirjoja. Nuorin poika (pian3v) selailee mielellään Disneyn autot-kirjoja.
Mutta yllä olevat ovat niitä kestosuosikkeja... meidän aarteita. :)

Sellainen top 5 syntyi meiltä. Innolla jään odottelemaan muiden postauksia, josko sieltä löytyisi meillekin uusia suosikki-kirjoja :)

Mukavaa alkavaa viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Ihania kirjoja ja meille myös uusia tuttavuuksiakin joukossa :)

  VastaaPoista
 2. Ihana top 5 ja minulle uusia vinkkejä! Jes! Rasavilli on ollut meilläkin useasti lainassa, se on kiva. Kuten Barbro Lindgrenin Oskarit, jotka ovat nyt 1-vuotiaani suosikkeja.
  Jotenkin aivan ihanan lämmin postaus, tästä tuli hyvä mieli. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Ah, Barbro Lindgrenin kirjat ovat ihania :D Sen kuvat ovat mahtavan suloisia ja hauskoja.

  Mä voisin tarttua tähän haasteeseen. Kiva idea :)

  VastaaPoista
 4. Kivoja kirjoja, ihana tuo Siili ja Possu ressu :)
  Oli myös kiva eksyä tänne, meillä isommat lapset ovatkin samanikäiset :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)