lauantai 27. syyskuuta 2014

Rautalangasta askartelua

Samanhenkisen työkaverin kanssa ollaan jokusen kertaa puhuttu, että olisi kiva pitää naisten kanssa askartelu-ilta. Askartelua, herkuttelua, hyvää viiniä jne....
Mietittiinkin jo että mitä voisi sitten askarrella, pitäisi valmistua suht, nopeesti ja helposti. eikä kukaan jaksa rehata kauheesti tavaraa mukana.
Netissä sitten törmäsin rautalangasta tehtyyn enkelikynttilään. 
Päätin kuitenkin ensin kokeilla miten kynttilänjalan teko onnistuu, vai onnistuuko ollenkaan.

Lopputulos on tässä ja täytyy sanoa että onneksi kokeilin ensin tehdä näitä itse. Ensi kerralla olen paljon viisaampi ;)


Eipä näistä ensimmäisistä mitään kaunokaisia tullut, mutta idean näistä varmaan saa irti. Ensikerralla tulee varmasti jo enemmän silmää kestäviä :D

Koska meillä ei nyt sattunut sementtiä olemaan enkä viitsinyt tämän takia sellaista 25kg säkkiä ostaa niin päätin kokeilla tälläistä korjauslaastia. ja hyvin toimi!
paitsi että kannattaa huomioida että tämä kuivuu erittäin äkkiä ja vettä kannattaa laittaa enemmän kuin ohjeessa sanotaan. Kuten kuvasta huomaatte niin alustasta tuli kovin möykkyinen ja oikeasti tosi rumia... löysemmällä laastilla olisi tullut paljon tasaisempi pinta. 


Rautalangasta olin jo valmiiksi vääntänyt spiraalit, jotka sitten upotin laastiin. Osaan olin jo tehnyt siivetkin valmiiksi, mutta osan jätin ilman. 
Pullonkorkilla painoin kolon kynttilälle, mutta ensikerralla käytän kelmutettua kynttilää.
Pullonkorkista jäi liian iso kolo, vaikka eipä tuokaan haittaa, pitäähän tuo rautalanka kynttilän pystyssä.
Siipien vääntäminen rautalangasta oli ylivoimaisesti hankalin osuus. Mun työkalut ei ehkä ollut parhaat mahdolliset ja ehkä tuohon siipiosuuteen riittäisi hieman ohkaisempi rautalanka. 
Tuohon ohkaiseen rautalankaan olisi voinut laittaa vielä valkoisia helmiä... 
olisi tullut paljon nätimpi :)

Nähtäväksi jää toteutuuko askartelu-ilta. Tämä syksy kun on hieman kiireistä aikaa  ja pikkujoulukausikin alkaa jo pian...

Mutta nyt pitääkin jo alkaa valmistautua töihin. 
Mukavaa viikonloppua!

3 kommenttia:

  1. On kyllä niin hienoja, kelpais mullekki :)

    VastaaPoista
  2. Hienot enkelit! Ja moinen askarteluilta kuullostaa ihanalta!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)