keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Pehmeä sitruunatorttu

Kaupassa oli niin houkuttelevan näköisiä sitruunoita, että alkoi tehdä mieli sitruunatorttua.
..ja pakkohan sitä oli sitten sitruunat ottaa mukaan.
Sopivasti kuitenkin anoppi tuli kyläilemään niin ei kolkuttanut omaatuntoa niin pahasti leipoa, TAAS ;)

Pitäisi kyllä reippaalla kädellä karsia tätä herkuttelua (taas).. niin, pitäISI...



Pikkuisen ehkä liian kirpsakka, mutta luulen että on seuraavana päivänä vasta parhaimmillaan. (Yritän vain antaa itselleni luvan maistaa myös vähän huomenna)

OHJE;

 pohja
* vehnäjauhoja 3dl
* sokeria 3rkl
* ripaus suolaa
* voita 125g
* 2 kananmunan keltuaista
* vettä 1rkl

- Sekoita kuivataineet. Nypi voi jauhoihin. Sekoita keltuaiset ja vesi taikinaan. Painele vuokaan ja laita kohmettumaan kylmään noin 30min. Pistele reikiä pohjaan ja laita 200 asteiseen uuniin 15minuutiksi. Alenna lämpö 140 asteeseen.

Täyte
* kuohukermaa 2,5dl
* 2 kananmunan keltuaista 
* 2 kananmunaa
* sokeria 1,25dl
* sitruunamehua 1,25dl

- Vatkaa ainekset keskenään (kermaa ei vaahdoteta) ja lisää pohjan päälle. Paista uunissa (140astetta) 35 minuuttia.

Marenki
*4 kananmunan valkuaista
*sokeria 8rkl

Vaahdota valkuaiset ja lisää lopussa sokeri. Laita piirakan päälle ja paista vielä uunissa noin 10 minuuttia.


1 kommentti:

  1. Oi, joi, nyt suu napsaa!
    Leipojana olen vähän onneton, mutta nyt on pakko kipaista hakemaan lemoncurdia, happotasapainoni alkoi huutaa! ;o)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)