lauantai 6. joulukuuta 2014

Joulun tuoksu kiireen keskellä


Takana on kaksi kiireistä viikkoa. Tuntuu että joka hetki on aikataulutettu ja sitä vain painaa paikasta toiseen. Päässä pyörii seuraavien minuuttien, tuntien ja päivien aikataulu.
Vuorotyön sovittaminen kolmelapsisessa perheessä voi olla välillä todella haasteellista. Onneksi meillä vain minä teen vuorotyötä ja onneksi mieheni huolehtii paremmin kuin hyvin oman osansa. Silti tuntuu että ei millään ehdi joka paikkaan. 
Eikä asiaa auta yhtään se, että koulusta ilmoitetaan viikkoa ennen milloin on joulujuhla. 
Meillä oli nyt onneksi hyvä tuuri, ei tarvinnut vaihtaa vuoroa. Se vuoronvaihtokaan ei aina niin vain onnistu, varsinkaan lyhyellä varoitusajalla. Kumpa siellä koulussakin joskus muistettaisiin, että kaikki ihmiset eivät ole päivätyössä.

Vielä pitää jaksaa tätä rumbaa pari viikkoa, josta osan aikaa olen yksin lasten kanssa. Sitten onneksi helpottaa ja mullakin on pitkät vapaat! 

Kaiken kiireen keskellä viikolla saatiin onneksi kahden ystävän kanssa treffit järjestettyä. Uskomatonta miten paljon ystäviltä saa hyvää energiaa. 
Vaikka vaatiikin paljon järjestelyjä, että tapaaminen on ylipäätään mahdollista, on se todellakin sen arvoista! Olisi tämäkin viikko ollut paljon ankeampi ilman kahta rakasta ystävääni. 
Toivat vielä tullessaan ihania joulukukkia. Ystävien mukana meille tuli jouluntuoksu ja tänään vielä lasten kanssa tehtiin pipareita. 
Tuoksun perusteella ei voi erehtyä, mikä juhla on tulossa. Piparin tuoksu leijailee pehmeästi ympäri taloa ja väliin nenään tulee hyasintin ihana tuoksahdus. 
Niinkuin ystävilläkin, tuoksuillakin on uskomaton vaikutus ihmiseen. 
Rentouttaa kummasti kaiken kiireen keskellä. 
Muistaa pysähtyä tähän hetkeen..Nyt ei auta kuin mennä tekemään vielä hetkeksi joulusiivoja. 
Illalla voikin ottaa rennosti ja katsoa itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa.

Tätä tuskin kukaan veteraani lukee, mutta nöyrimmät kiitokset heille, joiden ansiosta juhlaa saamme viettää. Saan työni puolesta onneksi kiittää joitain heistä ihan kasvotusten. 

Hyvää itsenäisyyspäivää meille kaikille!

3 kommenttia:

  1. Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin! Viet sanoja suustani, kiirettä pukkaa. Lomaan on öööö muutama viikko :)

    VastaaPoista
  2. Hyvää itsenäisyyspäivää!
    Uuuh, olen ihan ryyrynyt muutaman päivän hoitojärjestelyistä - nistan hattua niille, jotka sompailevat aikataulujen kanssa päivittäin ja viikoittain!!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)