torstai 5. helmikuuta 2015

Runebergin torttuja mantelimaidosta


Runebergin tortut eivät ole koskaan kuuluneet suosikkeiheni.
En tiedä johtuuko mantelijauhoista vai mistä, mutta joku sivumaku siinä tökkii mun makunystyröitä. En vain tykkää. 
Tänään kuitenkin kun tulin töistä oli jääkaappiin ilmestynyt mantelimaitoa. Siitäpä se ajatus sitten lähti ja päätin kokeilla tehdä omanlaisia Runebergin torttuja.



Vähän hassun näköisiä niistä tuli ja maultaan "miedompia" kuin perinteiset, mutta just hyviä mun makuun. Tuskin tästä nyt mitään jokavuotista perinne-leivosta meille tulee, mutta voinpa sanoa että näitäkin on nyt kokeiltu. 



Lapsille tietenkin maistui ja myönnettäköön että itsekin söin kaksi. Vaikka kävin aamulla puntarilla ja meinasin pyörtyä...

Ohje:

150g pehmeää voita
1,5dl sokeria 
1tl vaniljasokeria
2 munaa
2,5dl vehnäjauhoja
1,5dl korppujauhoja
1,5tl leivinjauhetta
0,5dl mantelimaitoa

* sekoita kuivat aineet keskenään
* vaahdota voi ja sokerit. 
* lisää munat joukkoon
* lisää kuivat aineet ja maito seokseen

Voitele ja korppujauhota 12 muffinipellin koloa ja jaa taikina tasaisesti koloihin.
Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia 

*Sivele pullasudilla jäähtyneet tortut vadelmamehulla
* Laita torttujen päälle nokare vadelmahilloa ja reunoille tomusokeri-tahnaa
(lisää kupilliseen tomusokeria pikkutilkka vettä. sekoitta hyvin ja lisää tarvittaessa vettä tai tomusokeria. )


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi :)