maanantai 9. helmikuuta 2015

Viikonlopun kohokohtaViikonloppu meni omalta kohdalta lähinnä töiden merkeissä ja perheen pojat lähtivät mummolaan ja likka meni ystävänsä luo. 
Sunnuntaina ehdin muutaman tunnin hääräillä keittiössä ihanassa rauhassa heti töiden jälkeen ja sitten ystäväperhe ja oma väki saapuikin "illalliselle".

Tällä kertaa tein meksikolais-tyylisen illallisen.


Kummipojan synttäreillä tarjoiltiin näitä herkullisia tortillakuppeja ja ne olivat niin hyvä että oli pakko "varastaa" ohje. 
Hieman tulisia olivat, vaikka laitoin vain puolet chilitahnasta.  Ohje löytyi yhteishyvän sivuilta. Kannattaa tosiaan laittaa sitä chilitahnaa varoen. Näihin pikkukuppeihin kuitenkin pieni tulisuus sopii. Itse muutin ohjetta hieman siten, että ruohosipulin tilalla käytin noin 1/3 punasipulia. Lisäksi oli nachojen kanssa jauhelihaa salsakastikkeessa ja guacamolea.
Jauhelihaan (n800g) laitoin noin 1,5 taco spice mix- annospussia, purkillisen taco saucea ja purkillisen ananas salsaa. Guacamolen ohjeen otin täältä.

Oli kyllä hyvää. Mukavaa pikkupurtavaa jutustelun lomassa. 
Jälkkäri ei kyllä ollut yhtään meksikolais-tyylinen, mutta ei kukaan kyllä valittanut ;)
Hyvin upposi tuhti mutakakku runsaalla kerma-rahkapeitteellä :)


Ystävältä sain aivan ihastuttavia tulppaaneja. Tulppaanit ovat lempikukkiani ja näissä ovat värit kyllä justiin kohdallaan. UPEITA! 
Harmi kun ne kestävät niin vähän aikaa majakossa. Täytyy yrittää jäädyttää nämä ennen kuin varistavat terälehdet... riittäisi kukista iloa paljon pidempään. 
 Viikko alkoi meillä vauhdikkaasti vapaapäivällä pulkkamäessä.
Kodassa kävimme paistamassa tietysti makkaraa ja juomassa kuumaa kaakaota. Pitääkin muistaa ostaa isompi termospullo... 
 Ulkona oli kyllä aivan ihana ilma! Mittari nollassa, aurinko paistoi, taivas oli aivan sininen ja pikkulinnut sirkutti. Pikkulintujen sirkuttelu on kyllä niin ihanan kuuloista, lupaus keväästä. 

Myöhemmin kotona sitten nuorimmaiselle nousikin kuume ja itsellänikin on kurkku karhea. 
Olisihan tämä päivä muuten ollutkin ihan liian täydellinen...

1 kommentti:

  1. On kyllä upea väritys tulppaaneissa. Ja hyvät herkut. Meksikolaisnaposteltava maistuu aina :).

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)