lauantai 4. huhtikuuta 2015

Retkeilyä Turkissa

Muutama kuva vielä meidän Turkin matkasta. Meillähän oli koko viikon ajan vuokra-auto käytössä ja ajelimmekin sillä lähes päivittäin. 
Ensimmäinen päivä meni väsymyksen piikkiin ja tutustuimme hotelliin, mutta toisena päivänä teimme ensimmäisen retken. Koska taivas oli lähes pilvetön, päätimme käydä Tahtali vuorella.
Matkaa ei ollut kuin noin 10 km hotellilta. Tahtali on 2365m korkea vuori ja huipulle asti pääsee hissillä. Hissimatka kestää noin 10 minuuttia. Oli kyllä aika hurjaa kyytiä. 
Mulla on vain minimaalinen korkeanpaikankammo ja hississä kyllä jännitti aikasta paljon. Jos olisin voinut kääntää hissin suuntaa, olisin sen varmasti tehnyt.  Ei olisi kannattanut katsoa hississä alas....

Mutta ylhäällä oli kyllä aika mahtavat maisemat. 
Ylhäällä oli kivasti tehty tasanne aitoineen ja sielät löytyi mm. ravintola ja pieni muistomyymälä. 


Onneksi ei ollut pilvinen päivä, joten maisema aukesi upeasti joka suuntaan.


Vaikka huipulla olikin vielä lunta, ei siellä kyllä kylmä ollut. Alhaalla oli paljon kylmempi, mutta johtui täysin siitä että huipulla ei tuullut yhtään. 

Monilla raunioillakin tuli viikon aikana käytyä. 

Yhtenä päivänä kävimme katsomassa Turkin ikuisia tulia eli Chimera-tulia, Ciralissa. 
Cirali on pieni paikkakunta, joka on ehdottomasti jo itsessään tutustumisen arvoinen. Ihan erilaista Turkkia mihin on muualla nähnyt. Ilmeisesti myös jonkinverran turistien suosiossa, koska sielläkin oli paljon hotelleja. Kuvia ei tullut kujilta kylläkään nyt napattua, mutta tuskin kuviin olisin saanut edes taltioitua kylän henkeä...

Kipusimme kilometrin verran näitä kivisiä portaita vuorelle, jossa ikuiset tulet paloivat. Ovat kuulemma palaneet siellä jo kymmeniä tuhansia vuosia. 
 Alla Ciralin ihana kiviranta.Yhtenä päivänä oli pilvistä ja satoikin hieman, joten lähdimme vähän kauemmaksi ajelemaan. 
Ajoimme rannikkoa pitkin ihanaa kiemuraista tietä pitkin Demreen asti.
Meillä oli hyvin "ilmavat" suunnitelmat, päätimme vain ajella ja katsella maisemia ja ehkä käydä katsomassa Myran raunioituneita ja ryöstettyjä hautoja. 
Maisemat oli ihan mahtavia, mutta jotenkin odotukset olivat korkeammalla itse nähtävyyksien suhteen.
Demre oli kaupunkina aika pettymys. 


Tässä Demressä sijaitseva Myran haudat. Haudat olivat keskellä kasvihuoneita ja osa antiikkisista kivistä oli kasvihuoneiden vieressä. 
Onneksi sisäänpääsymaksu ei päätä huimannut..Paluumatkalla ajelimme muutaman pienen tuppukylän läpi. Kanoja juoksenteli tien yli ja talot ränsistyivät käsiin. ja yhtäkkiä keskellä lahojen talojen tuli vastaan lisää vuoren seinämiin rakennettuja hautoja ja raunioituneita rakennuksia, mm. teatteri. 

Turkin liikenne ei ollut ainakaan nyt maaliskuussa ollenkaan paha.  Voin siis suositella vuokraamaan auton (tokikaan itse en ollut ratissa). Antalyassa kävimme yhtenä päivänä shoppailemassa ja sielläkin autolla ajo onnistui yllättävän hyvin, vaikka lähdimme sieltä pois ruuhka-aikaan. Toki liikenne kesällä on varmasti paljon runsaampaa. 
Paikallinen antoi meille vinkiksi  ajaa vain samaa vauhtia kuin muutkin niin pärjää hyvin ja jos ajaa humalassa niin poliisin osuessa kohdalle ajaa vain tien sivuun ja esittää nukkuvaa ;)
Jälkimmäistä vinkkiä ei kokeiltu :DAlla vielä pari kuvaa Kemeristä.Tässäpä nyt nämä Turkin lomakuvat. 

Nyt sitten suunnitellaankin kesälle jotain kivaa reissua lasten kanssa. Tanskaa ollaan mietitty alustavasti. Mielelläni kuulisin kokemuksia Tanskasta lasten kanssa tai ehdotuksia muista kohteista. Tässä vaiheessa kaikki on vielä mahdollista :)
Tanskaan lähtisimme ehkä omalla autolla, mutta katsoo nyt...

Niin ja HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!
Mulla on ikävä kyllä joku kamala vatsatauti, joten mun kohdalla pääsiäinen menee vähän ohi.
Toivottavasti teillä muilla on kivempaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi :)