torstai 7. toukokuuta 2015

Vapaapäivän touhuja


Kalenteria kun katsoo, niin toukokuu on kyllä aika aikataulutettu. En ymmärrä miten repeän joka paikkaan. Kummasti sitä vain jaksaa kun tietää, että ihan kohta on kesä.  Vaikka mun kesäloma onkin vasta elokuussa. Kaippa sitä ehtii kesästä nauttia siitä huolimatta.

Tänään on ollut niin ihanan lämmin päivä, että pihalla olisi voinut olla jo kesämekolla. 
Onneksi mulla sattui olemaan vapaapäivä ja taisi olla toukokuun ainut sellainen sanan varsinaisessa merkityksessä. 
Paitsi että.. nyt kun tässä sohvalla istuu niin kyllä jalkoja ihan jomottaa. Kyllä ne harvat vapaapäivät menee sitten jos jonkinmoisen askareen ja touhun parissa.
Ihana päivä kuitenkin takana. 

Aamulla pojat katsoivat hieman piirrettyjä ja minä tartuin virkkuukoukkuun.Viimeiseltä ostosreissulta tuli hankittua kivaa kierrenarua ja pitihän sitä nyt päästä heti kokeilemaan. 
Tykkäsin paljon näiden narujen murretuista väreistä.


Tällä kertaa työn alla on ihan itse suunniteltu juttu. Tämä vaaleanpunainen "suunnitteluvihko" on kyllä ollut vuosien saatossa ahkerassa käytössä. Pakko laittaa vähän ideoita ylös, laskeskella silmukoita, piirrellä kuvioita yms.


ja silmukoista päästäänkin seuraavaan asiaan. Mulla on ongelma näiden tuolinpäällisten kanssa. Olisikohan kellään ideaa miten saisin nämä päälliset pysymään tuolilla paikoillaan? Harmaata kudetta ei ole enää yhtään jäljellä, joten jotain muuta pitäisi keksiä...
Mulla lyö ihan tyhjää.


Pipsan kanssakin ollaan taas touhailtu kaikenlaista. Rämmitty metsässä ja palloiltu. Pipsa rakastaa palloja yli kaiken. On se vaan kaikinpuolin ihana koira. 
Täytti muuten viime kuussa jo puoli vuotta! Pian saa alkaa etsimään Pipsalle kaveria ;) Meidän vanhus kun täyttää jo 14-vuotta, eikä siitä oikein leikkikaveriksi ole. Onneksi naapurustossa on kuitenkin paljon koiria, niin leikkikavereita kyllä löytyy läheltä. Haaveena on kuitenkin se kolmas koira.


ja arvatkaa mitä!!
Tänään oli ihan pakko hakia jo muutam(i)a kesäkukk(i)a. Harmi kun meillä ei ole lasitettua terassia, ei olisi jäänyt ostokset vain muutamaan. Pakko on siis vielä odottaa että ilmat lämpenee, mutta orvokkeja ja muutaman perennan uskalsin jo ostaa. Kyllä oli tuskallista jättää niin monta ihanaa kukkaa sinne kauppaan. 
Rikkaruohot ja muurahaiset ovat saaneet myös tänään kyytiä, mutta hommaa kyllä vielä riittää. Viime kesänä istutin ensimmäiset ruusut ja kaikki ovat säilyneet hengissä. Yksi näytti olevan vähän siinä ja siinä, mutta kyllä siinäkin jotakin elonmerkkejä oli. Uskomatonta että onnistuin säilyttämään ruusut hengissä! (Toki mies kyllä palautti heti maan pinnalle toteamalla, että oli niin leuto talvi...)


Kirpparille on taas roudattu tavaraa säkkikaupalla. Kyllä sitä tavaraa vain kerääntyy ihan älytön määrä. Tänään lajittelin kaikki lasten kirjat ja puolet sai hintalapun takakanteen. Silti jäi kirjoja vaikka kuinka, eikä tässä edes ole kaikki. Näistä en vain halua luopua.


Kirjahylly olisi kyllä saatava. Vaan kun ei ole paikkaa...

Reipas, touhuntäyteinen päivä takana. Kumpa olisi aina näin energinen.
Nyt kyllä väsyttää, ei tarvitse varmastikaan kauan unta odotella. 

1 kommentti:

  1. Oletpas ollut tosiaan ahkera. Itsekkin taidan huomenna käydä hankkimassa pari orvokkia.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)