keskiviikko 12. elokuuta 2015

Ahvenanmaa

Viime viikolla teimme pienen kesäretken kun olimme kaikki yhtäaikaa lomalla. Olen aina haaveillut pääseväni ahvenanmaalle ja nyt toteutimme tämän haaveen. Uskomatonta etten ollut siellä aiemmin käynyt. 

Ajoimme Ensin Turkuun ja olimme siellä yhden yön lasten paapan luona. Aamulla lähdimme auto täyteen pakattuna liikkeelle ja ajelimme Kustaviin. Muutamalla Lautalla ja lossilla pääsimme Enklingeen asti ja olimme siellä yhden yön. Kaikki majapaikat olimme varanneet etukäteen ja selvittäneet lauttojen aikataulut.  

Alla hieman kuvia matkanvarrelta.


Ensimmäinen ilta ahvenanmaalla, mökin pihapiiri oli ihana!


ja vesi oli niin ihanan kirkasta.


Aamulla aikaisin taas jakoimme matkaa.


Hieman matkalaisia vielä väsytti...
Toinen yöpaikka olikin lähellä Kastelholman raunioita.
Veimme vain kamppeet mökille ja ajoimme Maarianhaminaan. Välimatkathan on niin lyhyitä, että päivän aikana ehdimme käydä mm. sipsitehtaalla, olutpanimossa ja kuljeskella pitkin maarianhaminaa. Maarianhamina oli kyllä ihan mielettömän upea paikka. Illalla kävimme vielä virkistäytymässä merivedessä ja söimme pientä välipalaa rannassa.  

Säät olivat juuri kuin meille tilattu koko reissun ajan.  

Tässä muutama kuva meidän toisesta majapaikasta. Aika suloinen pikkumökki. 

Olutpanimossa, Stallhagenissa, oli ravintola, jossa näytti olevan herkullista ruokaa tarjolla. Me nautimme vain pienet juomat siinä kohtaa päivää. 
Pöydällä oli ihanat tuohiruukut ja koristekasveina oli mansikkaa ja muita hyötykasveja joita käytettiin paikan ravintolassa. 


Tänne pitää ehdottomasti vielä päästä syömään (aikuisessa seurassa).


Maarianhaminassa kuljeskelimme pitkin katuja ja kävimme mm. puistossa leikkimässä. 
Seuraavana päivänä lähdimme taas liikkeelle ja kävimme aamulla pikaisesti katsomassa Kastelholman raunioita ja museoaluetta. 
Lampaita pääsimme myös ihastelemaan vähän väliä...

Matkan varrella oli aivan upeita maisemia. Maisematorniin emme tällä kertaa menneet, vaikka niitäkin oli useita meidän reitillä. 


Hieman jäi kaihertelemaan, etten päässyt tutustumaan Ahvenanmaan käsitöihin. Siihen ei aika vain riittänyt ja lasten kanssahan olimme liikkeellä... Toisella kertaa sitten, kun lapsetkin ymmärtävät sellaisen päälle :)

Maarianhaminasta matka jatkuikin sitten laivalla kohti ruotsia.


Siitä sitten lisää myöhemmin :)

Nyt pitääkin mennä jo hakemaan ekaluokkalaista kotiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi :)