maanantai 26. lokakuuta 2015

Talvinen kynttiläasetelma viinilaseista

Viikko alkoi askartelemalla vapaapäivän iloksi. 
Kiva, nopea, mutta näyttävä askartelu-idea. Idean sain pinterestistä.


Tarvitset viinilasin (niin monta kuin haluat), paksua valkoista paperia tai pahvia, sakset ja liimaa. Lisäksi, mitä ikinä keksitkin lasin sisälle laitettavaksi sekä karkeaa merisuolaa. 

Voit leikata kupin kokoiset ympyrät jo valmiiksi tai leikata ylimääräiset reunat pois kumoamisen jälkeen. Viimeisen kohdalla leikkasin ylimääräisen reunan pois jälkikäteen ja totesin sen olevan helpompi tapa.Pohjaan liimasin koristeet kiinni ja annoin hetken liiman kuivua.


Lasin pohjalle laitoin merisuolaa ja kun liimaus kestää ylösalaisin nostamisen, lisätään reunoille liimaa siten että pohja tarttuu lasin reunoihin.
Kun pahvi on asteltu lasin reunoille voi lasin kipata ylösalaisin ja merisuola peittää pahvin alleen. 


Viinilasin jalan päälle voi asetella koristeita tai kynttilöitä.. mitä mieleen ikinä tuleekaan.Vadille voisi ripotella merisuolaa lisää, mutta itsellä oli merisuola niin vähissä ettei siihen asti riittänyt. 

Mukavaa viikonalkua!


6 kommenttia:

 1. Kiitos! Tätä oli kyllä kiva tehdä! Eikä välttämättä edes tarvitse pohjaa liimailla jos laittaa koko vadille suolaa tms.

  VastaaPoista
 2. Aika hauska idea. Olen joskus käyttänyt kumottuja viinilaseja kynttilän alustana, mutta tuo "akvaariojuttu" on jotain aivan uutta :).

  VastaaPoista
 3. Kiva! Ostin samannäkösiä tulkkuja justiinsa paketin.

  VastaaPoista
 4. Ompas hauska idea ! Täytyy ihmeessä kokeilla. Kaunis asetelma.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)