tiistai 17. marraskuuta 2015

Itse tehty joulukalenteri

Meillä on tehty joulukalenteri aina itse. Tänä vuonna kuitenkin olin jo päättänyt, että nyt ostetaan kalenterit. En kuitenkaan löytänyt mieleistä kalenteria ja kyselin lapsilta minkälainen olisi toiveissa. Pojilta tuli yllättäen heti kommenttia, että sun tekemä. Nettiäkin on selailtu ja tuli törmäiltyä niin ihaniin itse tehtyihin kalentereihin, että alkoi oma päätös ostetuista kalentereista kaduttaa. Muutin siis mieleni ja hyvä niin! Meillä siis tällä kertaa tyttö ja pojat avaavat kalenterin vuorotellen, mutta jokaiselle on kuitenkin jotain joka luukussa. Perinteisesti jokaisessa luukussa on myös viesti, jossa melkeinpä jokaisessa on jokin pieni kotityö mikä pitää tehdä. Laskeskelin muuten, että tuli halvemmaksi tehdä kalenteri itse kuin ostaa valmiit lego tms. kalenterit kaupassa. Niin ja kalenterista löytyy jotain paljon järkevämpää kuin kaupan omista.. sukkia, hammastahnaa yms.., mutta toki myös jotain "tilpehööriä". 

En näköjään oppinut viime vuodesta ja jättänyt kalenterin tekoa viime tippaan tai edes piilottanut sitä vielä hetkeksi. Hyvä minä... Muuten kiva, yksi homma vähemmän, mutta voitte kuvitella meillä käydyt keskustelut... "joko? koska? miiiikseiii? niiin MONTA yötä!?!?  ääää-ää, mä en jaksa odottaa! Mitä sielä on? Saako edes vähän kurkata?"  :D

Vaikka olenkin tehnyt joskus kankaiset kalenteripussit, niin halusin tänäkin vuonna tehdä jotain muuta. Netissä on ollut paljon kivoja ideoita esimerkiksi täällä kotopirkkojen sivuilla
Mikään ei kuitenkaan tuntunut just meille sopivalta ja pyörittelin erilaisia ideoita päässäni. Eilen hain viimeiset yllätykset kaupasta ja kotimatkalla välähti. Kaupunki! Kurvasin siis vielä kotimatkalla hakemaan lisää kartonkia. 
Ajatuksena siis öinen joulukaupunki valoilla. 


 Tein kahdenlaisia taloja, kerrostaloja ja harjakattoisia taloja.
Kerrostalot oli helppo väsätä, alla kerrostalon teko vaiheet.


Taittelujen jälkeen leikkaus ja sitten liimaus tai vaihtoehtoisesti teippaus. 


Harjakattoisen pohjamallin tulostin täältä.


Kullanvärisillä tarroilla numerot kylkeen ja tarra-arkin reunoista leikkasin pieniä neliöitä ikkunaksi. 


Jouluvalot pitää vielä vaihtaa kirkkaisiin. En tykkää yhtään näistä värillisistä valoista, mutta muita ei nyt ollut enää vapaana. Ne tulee siis vielä vaihtumaan.

Mies tuumasi lopputuloksesta, että onpas synkkää... no, ensi kerralla ehkä sitten hieman värikkäämpi kaupunki :)
Itse olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen. 

Teetkö sinä kalenterin itse?

6 kommenttia:

 1. Kirkkaat valot varmasti piristävät tuota. Musta ja siniset valot tekevät synkän.
  Mutta todella hieno on. Meillä saivat tänävuonna.valita äidin kasaamat vai kaupan ja kaikki ottivat äidin kasaamat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Hyvä syy ostaa lisää jouluvaloja ;)

   Poista
 2. En oo tehnyt, mulla mulla on pari kirpparilta ostettua kangaskalenteria johon voi itse kehitellä jotain.

  Kaupoissa on ihan tajuttomasti kalentereita ja ei osaa päättää minkä hankkisi mutta toisaalta niistä ei oikein mitään innostakaan.

  Noissa itsetehdyissä kalentereissa on kyllä tunnelmansa ja olen joskus pohtinyt mistä kaikesta kalenterin voisi tehdä itse. Ainakin Pinterestissä ja muutenkin netissä tulee vastaan mitä hienoimpia itsetehtyjä.

  VastaaPoista
 3. Tosi upea, ja toteutettavissa kotona vaikka lasten kanssa!

  VastaaPoista
 4. nämä laatikot voi kyllä todellakin tehdä lasten kanssa. Helppo vain täyttää sitten kun lapset ovat menneet nukkumaan. ja näissä itse tehdyissä kyllä miellyttää juurikin se että näitä on just niin monta erilaista kun on tekijääkin.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)