perjantai 4. joulukuuta 2015

Luukku 4: Itse tehty glögi jouluisissa pulloissa

SOblogien joulukalenteri on pyörähtänyt käyntiin ja jo kolme ihanaa luukkua on avattu.
Muista kurkata SOblogien joulukalenteriin joka päivä. Huippu juttuja on luvassa vielä paljon!
Tänään on minun vuoroni ilahduttaa jouluisella jutulla.
ja kyllä... taas askarrellaan :D


Itse tehdyt pienet muistamiset ovat jo muodostuneet meillä perinteeksi.
Viime vuonna tein saaristolaislimppuja, sitä edellisenä paholaisen hilloa. 
Tällä kertaa on vuorossa itse tehty glögi.
ja mikäpäs sen kivempaa, kuin antaa se itse tehty glögi pullossa joka on tuunattu jouluiseen asuun.


Ostin kaupasta ihan tavallisia pulloja ja tein niihin itse etiketit liitutaulupaperista, jossa on liimatausta. Eli toimii kuin kontaktimuovi. Kynänä käytin kahta eriväristä liitutussia. Tussin saa pois etiketistä kynsilakanpoistoaineella. Lahjan saaja voi siis pullon tyhjennettyä vaikka poistaa koko etiketin tai poistaa tekstin ja kirjoittaa siihen jotain muuta. 
Lisäksi käytin koristeluun vähän kaikkea mitä kaapista löytyi, erilaisia nauhoja, puuhelmiä yms. Tarkoitus on laittaa vielä pullonkaulaan tagi-kortti, jossa on glögin ohje tai ainakin raaka-aineet.









Päädyin tekemään alkoholittoman glögin ja ehkäpä mies hankkii vielä pullon kylkiäiseksi pienen koskenkorvapullon. 
Itse tehdyn glögin säilyvyydestä ei ole oikein varmaa tietoa (arvailuja löytyi googlen avulla viikosta vuoteen...), joten teen glögin vasta viime hetkellä, varmuuden vuoksi. Päätin kuitenkin tehdä muutaman kokeilun, ennen varsinaista lahjaksi tarkoitettua glögiä.



Glögiin tuli lopulta monen eri reseptin sekoitus (en osannut päättää...), joten tässäpä teillekin Usvan oma glögi ohje;

Usva-glögi

5dl mustaherukkamehu-tiivistettä
5dl omenatuoremehua
4-5dl vettä
kourallinen rusinoita
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä paloina
n.7 mausteneilikkaa
1 kanelitanko

-kaikki vain kattilaan ja lämmitä melkein kiehuvaksi.
Pidä kattilaa levyllä noin 15 minuuttia, niin että seos ei kuitenkaan pääse missään vaiheessa kiehumaan vaan lämpötila on juuri sen kiehumispisteen alapuolella.
Hauduta vielä 10 minuuttia.

Pullota kuumiin pulloihin hieman jäähtyneenä tai nauti heti. 



Nautinnollista joulun odotusta!

4 kommenttia:

Kiitos viestistäsi :)