sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Paperipusseista joulutähti

Facebookissa näin jossain askarteluryhmässä videon jossa tehtiin käden käänteessä paperipusseista joulutähti. Kaupassa tuli eilen vastaan leivinpaperihyllyllä nämä eväspussit ja tuli video mieleen ja pussit lensi samantein ostoskärryyn :)

Ihan super helppo ja nopea tehdä( pari minuuttia), enpä olisi uskonut vaikka videolla siltä näyttikin.  Videolla näytti ehkä liiankin helpolta ollakseen totta :)

Itse en uskonut liiman pitävän tarpeeksi ja varmistin kiinnipysymisen vielä tekemällä pussin alaosaan reiän rei'ittimellä ja solmin narun pitämään pussit yhdessä.  Pusseja laitoin yhteen nippuun/tähteen kahdeksan kappaletta. (totesin kylläkin myöhemmin että liima pitää kyllä!)


Sitten vain perusliimaa pussin alaosaan ja keskelle, allaolevan kuvan mukaisesti.
Seuraava pussi tähän päälle jne...


Kun kaikki 8 pussia on liimattu päällekäin, leikataan pussin suulta kulmat pois allaolevan kuvan tavoin.  


Paperipussit tuntui olevan aika helposti repeytyvää, joten vahvistin teipillä sitä sakaraa johon tein reiän narua varten. 


Äidille ja anopille tein myös tähdet ja niihin leikkasin pussin kulmia enemmän auki. Niistä tuli kyllä näyttävämmät kuin tämä kuvassa oleva.  

Tein vielä yhteen tähteen kokeilumielessä pienen reiän valoja varten. Reiästä vain valot läpi ja asettelin ne tähden sisälle tasaisesti tähden avaamisen jälkeen. 
Mielikuvitus alkoi kyllä heti laukkaamaan kun näitä väkersin. Miten upeita tähtiä saisikaan kun tekisi itse ensin pussit esim. sanomalehdestä.
Mitä jos pusseja hieman värittäisi vesiväreillä?
tai jos pussin kulmat leikkaisi aivan erilailla? Esim. kuviosaksilla...
Toivottavasti tämä ei aiheuta riippuvuutta, nyt tuntuu että näitä voisi tehdä vaikka kuinka!

8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia nämä askarteluvinkit. Mä oon miettinyt kuinka esim. suodatinpusseista tehnyt kranssit on tosi hienoja. Sitten oon miettinyt, että valkoisista pusseista tehdyt koristeet voisi olla oikeasti hienoja vaikka häihinkin, kun niistä ei välttämättä edes huomaa että koristeet on suodatinpusseista tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se tekeekin tästä askartelusta niin jännää ja hauskaa, kun voi käyttää mitä ihmeellisimpiö meteriaaleja, eikä sitä edes välttämättä huomaa.. vasta tarkempi tutkiskelu paljastaa mistä materiaalista juttu on tehty :)

   Poista
 2. Kiitos todella selkeästä ja havainnollisesta ohjeesta! Iski inspis kokeilla itsekin :) Varmaan tyhmä kysymys, mutta miten sait valot pysymään kiinni tuolla takana? Teipillä vai muutoin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. valot pysyvät tähden sisällä ilman teippiä kun johdon pujottelee rei'istä valon keskelle. Kokeile niin huomaat :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. eiköstä vain! eipä olisi uskonut että paperipusseistakin voi saada aikaan jotain näin hienoa :)

   Poista
 4. Mikä ideapää Sinulla onkaan :) mistä löydät aina näitä idiksiä. Helppo joululahja lähettää eväspussipaketti ja ledit joululahjaksi sekä googlettamisohjeet.
  Kukin saa askarrella itselleen mitä haluavat :)

  Hauskaa joulua kaikille - wuh wuh :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)