torstai 10. joulukuuta 2015

perinteinen leivontapäivä ja Iki-ihanat mailegin tontut

Joka vuosi, joulun alla,  mun äidin puolen suku kokoontuu yhteen pikkujoulujen merkeissä. Pikkujoulut on pyhitetty lapsille ja lapsille on joka vuosi järjestetty jotain kivaa. Erikseen sitten vielä me naiset kokoonnutaan ja tehdään kaikille joululaatikot yhdessä. Kuuteen perheeseen saatiin laatikot tehtyä tällä kertaa, vaikka kahdella meistä oli vain yksi käsi käytettävissä :)


Ensimmäisenä uuniin meni kuitenkin pizza, että jaksetaan leipoa ja "jälkkäriksi" tehtiin pipari-pullaa.
Pullaa tuli kylläkin niin paljon, että sitä riitti runsaasti kotiinkin asti. 
Tulee muuten ihan mielettömän hyviä korvapuusteja, kun laittaa piparitaikinaa sekaan. Suosittelen kokeilemaan.
Näissä kransseissa keskimmäinen kerros on piparitaikinaa.Eihän näistä nyt mitään komistuksia tullut, mutta maku korvaa ulkonäön.
Mä en edes pahemmin välitä pullasta, mutta nämä oli hyviä!"Hetkessä" valmistui kaikille lanttu-, porkkana-, imellettyperuna- ja maksalaatikot. Jälkiuuniin jäi vielä limputkin kypsymään. Ne kulkeutuvat kotiin sitten myöhemmin. 
Noh, kyllähän siinä koko päivä meni, mutta on se vain kiva tehdä koko suvulle kerralla. Samalla vaivalla tehdään kaikille ja onhan se nyt paljon kivempi touhuta yhdessä. Ihanaa arvokasta yhdessäoloa!

Laatikot tehtiin vain puolivalmiiksi pakkaseen, eli jouluna näitä pidetään uunissa vielä ainakin tunnin verran. 

Leipomassa oli myös serkun vaimo ja sain häneltä kaksi ihanaa nisse-tonttua jotka tilasimme yhdessä täältä. Laatikoiden ja pullien lisäksi sain siis kotiuttaa myös pari tonttua. 
Nämä rasiat on jo itsestään niin ihania, että taidan jättää nekin esille.


Nämä keraamiset tontut on kyllä niin suloisia. Nämä ovat ensimmäiseni, mutta näitä on kyllä pakko saada vielä lisää!Eikö olekin suloisia!

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka kiva perinne :) Blondiaivoni jotenkin ajatteli että koko suvulle teitte postilaatikkoja :D :D

    VastaaPoista
  2. Voi ei :D pettymys oli varmasti suuri ;)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)