torstai 29. lokakuuta 2015

Halloween ja pari nopeaa ohjetta noita-asuun

Meillä ei olla erityisemmin juhlittu koskaan halloweenia, mutta lapset, varsinkin tämä nuorin 4-vuotias, ovat hirmuisen innostuneita halloweenista. 
Meilläkin on siis nyt muutama kurpitsa lyhty. Jotain jännää syötävää pitäisi myös viikonlopuksi keksiä lasten iloksi. Itse sain viime tingassa järkättyä työvuoroja siten, että pääsenkin osallistumaan halloween-kutsuille. Tuli pieni "apuamullaeioomitäänpäällepantavaa"-paniikki, mutta sain kuitenkin jotain kehiteltyä aikaan. Helppoahan se olisi ollut hakea vain jotain valmista naamiaisasua kaupasta, mutta jotenkin vain vierastan niitä... mielummin jotain itse tehtyä vaikka sitten pieleen menisikin. 

Päätin siis tylsästi pukeutua noidaksi ja kehittelin tyttären rikkinäisestä hiuspannasta ja rautalangasta itselleni hämähäkinseitti-tiaran. 


Maalasin koko homman vielä vesiväreillä mustaksi.


Tässä lopputulos :D Hih, ei nyt mikään komistus, mutta saa kelvata!


Vaatetus oli myös ongelma, mutta laitan vain mustat vaatteet alle, raitasukat ja päälle tämä itse tehty tutu. Resorin (paksukuminauha käy myös hyvin) ympäri kiepsautin vain tyllin-, jätesäkin- ja kangassuikaleita. Tässä "tutussa" on osa suikaleista maahan asti, osa ihan lyhyitä. Pitkällä, hoikalla naisella näyttävä näky,  itse en ole kumpaakaan, mutta noidanhan onkin tarkoitus olla pelottava ;)Lopuksi vielä virkkasin valkoisesta villalangasta hämähäkin verkon jonka aion laittaa hartioille. 
Meikkailla en taida ehtiä, mutta sisu-aski pitää käydä ostamassa niin saa imeskellyillä pastilleilla mustat hampaat ;)Sellainen nopea asun väsääminen, toivottavasti tästä olisi hyötyä jollekin, joka tuskailee "asuttomuuden" kanssa. Hauskaa HALLOWEENIA!

maanantai 26. lokakuuta 2015

Talvinen kynttiläasetelma viinilaseista

Viikko alkoi askartelemalla vapaapäivän iloksi. 
Kiva, nopea, mutta näyttävä askartelu-idea. Idean sain pinterestistä.


Tarvitset viinilasin (niin monta kuin haluat), paksua valkoista paperia tai pahvia, sakset ja liimaa. Lisäksi, mitä ikinä keksitkin lasin sisälle laitettavaksi sekä karkeaa merisuolaa. 

Voit leikata kupin kokoiset ympyrät jo valmiiksi tai leikata ylimääräiset reunat pois kumoamisen jälkeen. Viimeisen kohdalla leikkasin ylimääräisen reunan pois jälkikäteen ja totesin sen olevan helpompi tapa.Pohjaan liimasin koristeet kiinni ja annoin hetken liiman kuivua.


Lasin pohjalle laitoin merisuolaa ja kun liimaus kestää ylösalaisin nostamisen, lisätään reunoille liimaa siten että pohja tarttuu lasin reunoihin.
Kun pahvi on asteltu lasin reunoille voi lasin kipata ylösalaisin ja merisuola peittää pahvin alleen. 


Viinilasin jalan päälle voi asetella koristeita tai kynttilöitä.. mitä mieleen ikinä tuleekaan.Vadille voisi ripotella merisuolaa lisää, mutta itsellä oli merisuola niin vähissä ettei siihen asti riittänyt. 

Mukavaa viikonalkua!


tiistai 20. lokakuuta 2015

Kohti joulua... tee itse kuusi männynoksista


Kesäkukat sai vihdoin ja viimein siirtyä pois silmistä ja virittelin isoon ruukkuun jotain ajankohtaisempaa. 
Silmissä oli suuret visiot, mutta tulos oli kyllä pettymys. Ei tästä pitänyt tulla ollenkaan tälläinen, mutta saa nyt hetken kelvata. 
Ehkä se menettelee kun siihen laittaa valot.... ja kun on tarpeeksi pimeää ;)Pitänee käydä tekemässä uusi retki metsään, taidan sittenkin toteuttaa suunnitelma B:n ja siirrän tämän jonnekin piiloon :D


Pihalla olisi vielä ennen lumen tuloa hommaa vaikka kuinka. Grillikin on vielä pihalla, tuskin enää grillaillaan. Päivässä on ihan liian vähän tunteja!
Onneksi ensi viikolla on vähän vähemmän töitä tiedossa. Silloin toivottavasti ehdin tehdä rästihommiakin pois. 

Mukavaa viikkoa!

torstai 8. lokakuuta 2015

Poncho ja lapaset

Pienelle tytölle joululahjaksi valmistui poncho ja lapaset. 
Lapaset oli oikeasti tarkoitus tehdä omalle tytölle, mutta niistä tulikin liian pienet. Onneksi löytyy lähipiiristä pienikätisempi tyttö :)
Sattumalta väritkin täsmäsivät, joten onnekas vahinko tällä kertaa!


Joululahjojen suhteen menee hyvin.  Seitsemäs tuotos on kohta valmis. 
Sitten aloitankin projektin ihan itselle. Jos aikaa jää, niin ehkä muutama lapanen vielä valmistuu jouluksi.